Bloga

Zast Orio vs Ostadar junior B: Aguantamos medio partido

Igande honetan Ostadarreko errendimenduko A2 juniorrak jokatu egin zuten Zast Orio zke taldearen aurka, Zarautzeko polikiroldegian. Partiduan nabaritu egin zen azkenengo asteetan entrenamenduak falta izan zaizkiola gehienbat bigarren zatitik aurrera, baina ostadarreko junior B neskak burrukatu egin zuten norgehiagoka guztian zehar. Partidua 76-40 galdu egin genuen.

Norgehiagokaren hasierako minutuetatik entrenatzaileengandik bidalitako mezuak egin ziren, hau da, beraien barruko jokalari onak defentsa berri batuzekin balioa kanastatik kanpo jasotzea eta erasoan beraien aurka beldurrik gabe jokatzea faltekin kargatzeko. Esanda eta eginda, lehenengo zatitik atera genuen  haien jokalari hoberen eta gainera talde guztia falta ugarirekin kargatu genituen. Lehenengo laurden oso hona defentsako despiste batzuk ezik, ezin ditugunak baimendu gero ordaintzen baitugu. 16-14.

Bigarren laurdenean defentsan hutsegite asko izan genituen eta haien auleziei etekin gehiago atera behar izan genien. Gure erasoetan pase ugari oparitu genituen eta Orioko taldeak oso ogi aprobetxatu zituen saskiratze errexak lortuz. Horrek min handia egiten digu, guri asko kostatzen zaigulako kanastak lortzen, hori arren bonusari esker tiro libreko marratik lortu izan genituen puntuak markagailuan mantentzeko. 22-12 laurdena, atsedenaldian 38-26.

Bigarren zatian Orioko taldeak partidua eskuratu nahi zuen eta bere jokalari honarekin batera partuda zeharo menperatu zuten zonan kanasta ugari sartuz, honelako momentuetan kiedeei gehiago lagundu behar zaie eta askoz gogorragoak izan behar gara defentsan. Gure depsiteak defentsan berriro agertu ziren eta 24 puntu sartzen utzi genien laurden honetan, aurreko laurdenetako lan bikaina pikutara bidaliz  Defentsak aldatu genituen momento batuzetan eta horrek saskiratze errexak utzi zizkigun, baina eraso estatikoan ez genituen gure abantailak ikusten eta gure saskiratzeak murrizten jun ziren.24-11.

Azkeneko laurdenean defentsan ez genituen besoak jesitsi eta gogor jarri ginen baina gure eraso kaxkarrak agertu ziren eta 3 puntu bakarrik sartu genituen. Momento hauetan erasoan denak lagundu behar dugu edo saiatu gutxienez saskirtatzeak denen artean bananduz. Azkenik 14-3ko partziala azkeneko laurdenean, amaiera oso luze batekin eta soberan zegoena nere ustez beste taldeak 30 puntu baino gehiagogatik irabazten baitzuen.

Partidu honen ostera taldeak konpromezu handiago hartu behar du entrenamenduetara juten eta gogo gehigorekin entrenatuz taldearen norabidea finkatzen eta partiduetan laurden gehiago aguantzeko markagailuan eta honela paritudak azkeneko minutuetan burrukatzeko.

Hurrengo partidua derbia etxean Ostadarreko A taldearen aurka, espero degu aste hontan gogor entrenatzea partiua ondo prestatzeko.