Victoria sin premio contra el Easo 01 Ricardo Óptica (59-46)

Atzo «Ida» jolastu ondoren, «Vuelta» zetorren. Errendimenduko kadete neskak Ostadar SKT -A- 16 puntugatik galdu zuen bidebietako kiroldegian Easo 01 Ricardo Óptica -ren aurka. Oraingon Maialen Chorraout kiroldegian, Lasarte-Oria goizeko 11:00.

Partidua hasiera apaltsua izan zuen lehengo atakeak ez ziren batere erosoak izan. Lehenego saskiraketa Ostadar SKT egin zuen, eta hortik aurrera ez zen geratu 3 minututan 12-2ko partziala etxekoentzako. Easo 01 Ricardo Óptica denbora eskatu zuen gauzak argitzeko, eta horrekin batera partiduan sartu ahal izan zuten, eta nahiz eta laurdena galdu triple batekin gerturatzea lortu zuten 19-11.

Bigarren laurdena luzatu egin zen, tiro libren laurdena izan zen 10 bakoitzak. Bi taldeak gaizki Ostadar SKT 3 saskiratu zituen soilik eta Easo 01 Ricardo Óptica 4. Donostiko nekak pixkanaka urbiltzen hasi ziren, eta laurdena beraientzako izan zen 5-10, atsedenaldira 24-21.

Atsedenaldiaren ondoren 2/3 ko zona batekin hasi zen etxeko taldea, baina ez zuen egin behar zuen efektua sortu, eta Easo 01 Ricardo Óptica markagailuan jarri zen aurretik. Aldaketa Ostadar SKT eta berriro ere bere jokoa hasi zen egiten eta markagailuan berriro ere aurretik jartzen 11-11 laurdenean. Hamar minutu faltan 35-32.

Azkeneko laurdena berdintsu hasi zen baina 3. minutuan Lasarte-Oria-ko neskak 13-2 ko partzial bat egin zuten. 2 minutu faltan 15 gora etxeko taldea. Eskuetan zegoen Basket-Aberagea 59-42 1:42 segundu faltan, Easo 01 Ricardo Óptica zuen baloia eta eraso luze bat egin zuten, eta horrekin saskiratzea. 1:02 amaierarako 15 puntu gora, Ostadar SKT eraso luze baten ondoren ez zuen saskiratzea lortu, eta hor amaitu ziren Ostadar SKT -rentzako aukera guztiak, amaiera 59-46.

Endika Marrahi entrenatzaileak dioenez:

Hiru aukera zeuden gaurko emaitzan, eta ausartak izan gera Basket-Aberagea aukeratu baitugu. Gaur garaipena lortu arren ez dugu ospatu nahi genuen moduan, anbizioa garatzen hari gara denon artean eta hori bai dela benetako saria, urte amaiera borobila neskak, Zorionak «Ekipo»

Quinteto Inicial: June Eizmendi (2), Marta Escudero (9), Jone Castro (0) Maialen Sevillano (8) eta Itsaso Ariztimuño (17)

Aiora Belartieta (0), Olatz Bardaji (7), Igone Mendizabal (2), Elene Arruti (6) eta , Larraitz Izagirre (6) eta Nere Zulaika (2), .

Parciales: 19-11 5-10 11-11 24-14

Faltas: 18/19

Tiros Libres: 22/9

Urte amaierara iritxi gera, eta 12 taldeetatik 8.nak geratu gera, Errendimenduko mailan jarraituz. Hurrengo astean «Kopa» lehiaketa ospatuko da lehengo 4 taldeak Euskal Ligako beste laurekin ospatuko dute, bestalde guk 5.netik 12.nera. gure kasuan 8.na 9.narena aurka jolastuko degu. Formatoa irabazi ezkero hurrengo txandara, galdu ezkero eliminatuta, partidua Atletico SS Aiete kiroldegian 10:45.